Velikonoční jidáše se skořicí

Recept na přípravu kynutého velikonočního pečiva s chutí skořice, které přivítají koledníci o Velikonocích.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Hladkou a polohrubou mouku prosejeme do jedné mísy a promícháme se sušeným droždím, moučkovým cukrem a skořicí. Tuk na pečení rozpustíme a promícháme s mlékem. Do vychladlé tekutiny zašleháme žloutky, med a citronovou kůru. Vše vlijeme do připravené mouky a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.

Z vykynutého těsta oddělujeme kousky, ze kterých vyválíme válečky silné asi 2 cm a dlouhé přibližně 10 - 15 cm. Z válečků pak tvoříme spirály, případně je spleteme do copu a stočíme do věnečku.

Velikonoční jidášky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a necháme ještě 20 minut vyběhnout. Pak je pečeme v předehřáté troubě při 170 °C přibližně 15 - 20 minut dozlatova.

Velikonoční jidáše se skořicí podáme ke kávě nebo čaji. Výborně chutnají i s marmeládou jako svačinka.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční jidáše se skořicí

Zpět na recept