Velikonoční jidáše se skořicí

Recept na přípravu kynutého velikonočního pečiva s chutí skořice, které přivítají koledníci o Velikonocích.


0.00x
120 min

Ingredience

2 ksžloutek
200 mlmléko
2 lžícemed
2 lžícecukr moučka
1 lžícemletá skořice
200 ghladká mouka
1 lžičkacitronová kůra
200 gpolohrubá mouka
125 gtuk na pečení
1 balíčeksušené droždí

na potření

bílek

Postup přípravy

Hladkou a polohrubou mouku prosejeme do jedné mísy a promícháme se sušeným droždím, moučkovým cukrem a skořicí. Tuk na pečení rozpustíme a promícháme s mlékem. Do vychladlé tekutiny zašleháme žloutky, med a citronovou kůru. Vše vlijeme do připravené mouky a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.

Z vykynutého těsta oddělujeme kousky, ze kterých vyválíme válečky silné asi 2 cm a dlouhé přibližně 10 - 15 cm. Z válečků pak tvoříme spirály, případně je spleteme do copu a stočíme do věnečku.

Velikonoční jidášky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a necháme ještě 20 minut vyběhnout. Pak je pečeme v předehřáté troubě při 170 °C přibližně 15 - 20 minut dozlatova.

Velikonoční jidáše se skořicí podáme ke kávě nebo čaji. Výborně chutnají i s marmeládou jako svačinka.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční jidáše se skořicí

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena