2 ks | žloutek | |
200 ml | mléko | |
2 lžíce | med | |
2 lžíce | cukr moučka | |
1 lžíce | skořice mletá | |
200 g | hladká mouka | |
1 lžička | citronová kůra | |
200 g | polohrubá mouka | |
125 g | tuk na pečení | |
1 balíček | sušené droždí | |
na potření | ||
---|---|---|
bílek |
Nestíháte péct? Rychlé velikonoční recepty, které ještě zvládnete!
Možná také marně hledáte čas na velikonoční pečení. Našli jsme pro vás pár receptů, které zvládnete připravit bez zdlouhavých příprav. Beránek, mazanec, velikonoční nádivka i perníčky snadno a rychle.
Veganské pečení: Velikonoční jidáše ve tvaru zajíčků krok za krokem
Velikonoční jidáše se tradičně podávají na Zelený čtvrtek. Jidáše nám připomínají tvar provazu, na kterým se oběsil proradný Jidáš. Také symbolizují vítaní jara, plodnost a hojnost, takže je můžeme tvarovat do různých housenek, ptáčků nebo roztomilých zajíčků.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena