Velikonoční svátky mají být veselou a barevnou oslavou jara, obrovské množství čokolády, které si však děti obvykle přinesou domů z koledy, zůstává často nevyužité ještě dlouho po Velikonocích. Zkuste to letos trochu jinak.
Velikonoce - to jsou v současné době především čokoládoví zajíci ve všech možných tvarech a velikostech, čokoládová vajíčka, zkrátka čokoláda a zase čokoláda.
Možná právě proto letos v rámci velikonočních příprav uvažujete o tom, jak trochu změnit, vylepšit a obohatit nejen velikonoční stůl, ale především výslužku pro malé koledníky.
-> Jak dlouho vařit vejce, aby byla naměkko, na hniličku nebo natvrdo?
Kromě tradičních vařených vajec, čokoládových vajíček a zajíců jsou stále oblíbenější velikonoční motivy z perníku - krásně a barevně zdobená perníková zvířátka, vajíčka, květiny a další tvary, to jsou ty nejhezčí velikonoční výslužky.
Perník se však nemusí připravovat jen klasickým způsobem, existují i jeho zdravější varianty, stejně chutné a na přípravu o nic složitější.
Děti mají rády dortová lízátka, sušenky na dřívku jsou obdobné a opět mohou být připraveny zdravěji.
-> Velikonoční sušenky ve tvaru oveček
Muffiny jsou velmi oblíbeným sladkým pečivem. Jsou zároveň moderní a stylové a dají se jakkoliv nápaditě nazdobit. S jejich přípravou mohou pomoci i samy děti, pro které je to obvykle vítaná zábava.
-> KVÍZ: Znáte chutě Velikonoc? Otestujte si své znalosti!
Malým koledníkům můžete nabídnout i takovou pochoutku, kterou se posilní hned po cestě a o které se určitě doma zmíní.
Uvařená vajíčka rozkrojte na půlky a naplňte sytě zelenou avokádovou pomazánkou, to vše pak ještě ozdobte, například černou olivou, kouskem červené papriky, petrželkou apod.
Příprava avokádové náplně – dužninu avokáda rozmělněte spolu s uvařenými vejci, s trochou smetany, s jarní cibulkou a hořčicí. Dochutíme špetkou soli a pepře, ozdobíme jak popsáno výše a poskládáme na talíř.
Recepty, které by vám neměly ujít:
Velikonoční perníčky od Marušky
Velikonoční cupcakes medem a ořechy
Velikonoční beránek: Jak na to, aby se podařil na výbornou?
Velikonoční beránek je symbolem svátků jara a nechybí na svátečních stolech. Beránka můžete vyzkoušet z třeného těsta, trochu netradiční je beránek mrkvový nebo ořechový. Zajímavý je beránek makový a krásně vláčný je z těsta s tvarohem, šlehačkou nebo majonézou. Na konci článku si můžete dát velikonoční kvíz a vyzkoušet tak své znalosti!
Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!
Velikonoce nemusí být vůbec nudné! Překvapte letos velikonočními sušenkami. Jsou velmi jednoduché na přípravu, obzvláště dětem se bude tento recept líbit.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena