Jednoduchý falešný marcipán

Opravdu velmi jednoduchý recept, jak připravit falešný marcipán na ozdobu dortů a cukroví.


4.7159x
10 min
15×

Postup přípravy

Sušené mléko s cukrem prosejeme a smícháme. Přidáme lžíci vody a pomalu rukou hněteme. Čím více cukru do hmoty dáme, tím více se lepí. Marcipán je dobré zpracovávat v igelitovém sáčku. Podle chuti a potřeby jej můžeme obarvit i ochutit. Můžeme přidat i kapku oleje, marcipán bude vláčnější, ale nebude tak pevný. Tento falešný marcipán je jednoduchý na přípravu a díky mléku a cukru rychle tvrdne. Z marcipánu vykrajujeme tvary podle potřeby. Lze z něj tvarovat i růžičky a zvířátka.


Další vánoční recepty pěkně pohromadě najdete zde


Zkuste to bez pečení: Top recepty na cukroví bez dlouhých příprav


Vybrali jsme pro vás luxusní recepty na nepečené cukroví, které si zamilujete.


Zkuste


Ořechové, kokosové i s čokoládou: Ty nejlepší recepty na cukroví podle oblíbené suroviny


Každý má rád jiný druh cukroví, někomu vadí ořechy, jinému kokos, někdo miluje čokoládu. Vybrali jsme pro vás 9 známých i méně známých druhů cukroví podle suroviny, které při pečení dáváte přednost.


Ořechové,


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchý falešný marcipán

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty