Jednoduchý falešný marcipán

Opravdu velmi jednoduchý recept, jak připravit falešný marcipán na ozdobu dortů a cukroví.


4.7159x
10 min
15×

Postup přípravy

Sušené mléko s cukrem prosejeme a smícháme. Přidáme lžíci vody a pomalu rukou hněteme. Čím více cukru do hmoty dáme, tím více se lepí. Marcipán je dobré zpracovávat v igelitovém sáčku. Podle chuti a potřeby jej můžeme obarvit i ochutit. Můžeme přidat i kapku oleje, marcipán bude vláčnější, ale nebude tak pevný. Tento falešný marcipán je jednoduchý na přípravu a díky mléku a cukru rychle tvrdne. Z marcipánu vykrajujeme tvary podle potřeby. Lze z něj tvarovat i růžičky a zvířátka.


Další vánoční recepty pěkně pohromadě najdete zde


Zkuste to bez pečení: Top recepty na cukroví bez dlouhých příprav


Vybrali jsme pro vás luxusní recepty na nepečené cukroví, které si zamilujete.


Zkuste


Ořechové, kokosové i s čokoládou: Ty nejlepší recepty na cukroví podle oblíbené suroviny


Každý má rád jiný druh cukroví, někomu vadí ořechy, jinému kokos, někdo miluje čokoládu. Vybrali jsme pro vás 9 známých i méně známých druhů cukroví podle suroviny, které při pečení dáváte přednost.


Ořechové,


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchý falešný marcipán

Zpět na recept