Delikátní marcipán

Výborný a snadný recept na marcipán ze sušeného mléka.


4.69x
20 min

Postup přípravy

Sušené mléko a cukr alespoň jednou prosejeme. Můžeme použít misku nebo vál. Poté přidáme rozehřátý tuk a med - vlažné, ne horké! Dále přidáme aroma, rum a vodu. Doporučuji vodu přidávat postupně, nejdříve 1 lžíci a po chvíli hnětení přidat další. Z počátku se nelekejte, že se vám hmota okamžitě nespojí, chce to asi 10 minut práce.

Z této hmoty vypracujeme marcipán, který pak můžeme libovolně obarvit potravinářským barvivem. Stačí si v troše vody barvivo rozmíchat a do marcipánu ho ručně zapracovat.

Delikátní marcipán používáme podle chuti k ozdobě různých moučníků či samotný jako vynikající sladkost.

user-icon

autor Týna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Delikátní marcipán

Zpět na recept