Jemné, lehké, prostě delikátní - oblíbené tvarohové knedlíky plněné libovolným ovocem.
těsto | |
---|---|
2 ks | žloutky nebo celá vejce |
80 g | máslo |
2 lžíce | cukr |
200 g | polohrubá mouka |
250 g | měkký tvaroh |
1 špetka | sůl |
náplň | |
200 g | ovoce |
na ozdobu | |
100 g | tvrdý tvaroh |
4 lžíce | máslo |
100 g | cukr |
Vaječné žloutky smícháme s cukrem, máslem a špetkou soli. Postupně a po částech přidáváme tvaroh a mouku, pomalu zpracováváme vláčné těsto. Hotové těsto zabalíme do folie a necháme v lednici asi hodinku odpočívat. Těsto poté vyjmeme, opět rukama trochu propracujeme a oddělujeme jednotlivé části, do jejichž středu balíme kousky ovoce. V dlaních pak pečlivě zabalíme a zakulatíme.
Tvarohové knedlíky vaříme v mírně osolené vodě cca 7 minut, až vyplavou na povrch. Podáváme ihned, bohatě posypané strouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a přelité máslem. Dobrou chuť!
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem
Domácí meruňkové knedlíky patří mezi oblíbenou letní klasiku. V tomto receptu vám ukážeme čistě rostlinnou variantu krok za krokem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena