těsto | ||
---|---|---|
2 ks | žloutky nebo celá vejce | |
80 g | máslo | |
2 lžíce | cukr | |
200 g | polohrubá mouka | |
250 g | měkký tvaroh | |
1 špetka | sůl | |
náplň | ||
200 g | ovoce | |
na ozdobu | ||
100 g | tvrdý tvaroh | |
4 lžíce | máslo | |
100 g | cukr |
Vaječné žloutky smícháme s cukrem, máslem a špetkou soli. Postupně a po částech přidáváme tvaroh a mouku, pomalu zpracováváme vláčné těsto. Hotové těsto zabalíme do folie a necháme v lednici asi hodinku odpočívat. Těsto poté vyjmeme, opět rukama trochu propracujeme a oddělujeme jednotlivé části, do jejichž středu balíme kousky ovoce. V dlaních pak pečlivě zabalíme a zakulatíme.
Tvarohové knedlíky vaříme v mírně osolené vodě cca 7 minut, až vyplavou na povrch. Podáváme ihned, bohatě posypané strouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a přelité máslem. Dobrou chuť!
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem
Domácí meruňkové knedlíky patří mezi oblíbenou letní klasiku. V tomto receptu vám ukážeme čistě rostlinnou variantu krok za krokem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena