Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem

Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem

Domácí meruňkové knedlíky patří mezi oblíbenou letní klasiku. V tomto receptu vám ukážeme čistě rostlinnou variantu krok za krokem.

1269×

1) Příprava surovin.

Na meruňkové knedlíky si připravíme 2 balení bílého tofu, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce třtinového cukru, 100 ml rostlinného mléka a 8 ks meruněk.

knedík

2) Nejdříve si nakrájíme 1,5 tofu a dáme do mixéru. Zbytek tofu nastrouháme na struhadle a použijeme na závěr k ozdobení knedlíků. 

knedlik

3) K tofu přilijeme mléko a 2 lžičky třtinového cukru a mixérem rozmixujeme do jemné hmoty.

knedlíky

4) Do mísy nasypeme mouku a vlijeme připravený krém z tofu.

knedíky

4) Vypracujeme pevné těsto, které válečkem vyválíme. Meruňky si omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

knedlíky

5) Hrnkem vykrajujeme do těsta kolečka a plníme meruňkami. 

knedlíky

6) Knedlíky vložíme do vroucí vody, po pár minutách vařečkou promícháme, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu. Poté co vyplavou, vaříme ještě zhruba 3 minuty.

knedlíky

7) Hotové meruňkové knedlíky přelijeme máslem, posypeme cukrem a strouhaným tofu.

knedlíky

Z tohoto množství připravíte zhruba 15 ovocných knedlíků. 

Meruňkové knedlíky a finanční náročnost

Ingredience na meruňkové knedlíky vyjdou zhruba 100 Kč.

Jde to i bez vajec a mléka, nevěříte? Zkuste tyto veganské vafle krok za krokem

Snídaně nebyla nikdy jednodušší. K dokonalým vaflím vám bude stačit pouze 5 surovin a navíc nepotřebujete k přípravě váhu. Pojďte si s námi připravit křupavé a nadýchané vafle krok za krokem.

Jde

Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem

Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.

Tip

Ty nejlepší recepty z meruněk: Domácí knedlíky, bublaniny i marmelády jako od babičky

Meruňky už pomalu začínají dozrávat na našich zahrádkách. Jejich krátkou sezónu je třeba si dostatečně užít a nejlépe je také zamrazit, připravit z nich marmeládu či kompot. Ale kromě toho máme pro vás i prověřené recepty na výborné knedlíky z bramborového těsta a smetanové koláče, které vám budou mizet pod rukama.

Ty

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena