Fondán na dorty

Výborná potahovací hmota na dorty, se kterou se skvěle pracuje. U zpracování fondánu musíme mít trpělivost, ale výsledek zaručeně stojí za to. Výborný recept.


4.2119x
15 min
2×

Postup přípravy

Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Med nebo glukózu ohřejeme v hrnci s vodou. Pozor, nevaříme! Měkkou želatinu rozpustíme v teplé vodě s medem nebo glukózou. Cukr moučka prosejeme a přidáme připravený sirup s želatinou. Směs dobře zpracujeme.

Hmotu přeneseme na kuchyňský vál posypaný cukrem moučka a hněteme, dokud nebude hmota vláčná a nebude se nám lepit na ruce.

Pokud hmotu chceme barevnou, odebereme kousek hmoty a přidáme oblíbené barvivo. Já používám barevný gel nebo prášek. Hmotu s barvivem zpracujeme, dokud nebude rovnoměrně barevná.

Nakonec hmotu zabalíme do potravinářské folie a uskladníme na suchém a chladném místě, dokud ji nebudeme potřebovat.

Fondán na dorty používáme podle naší fantazie při zdobení dortů.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fondán na dorty

Zpět na recept