Fondán na dorty

Výborná potahovací hmota na dorty, se kterou se skvěle pracuje. U zpracování fondánu musíme mít trpělivost, ale výsledek zaručeně stojí za to. Výborný recept.


4.2119x
15 min
2×

Postup přípravy

Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Med nebo glukózu ohřejeme v hrnci s vodou. Pozor, nevaříme! Měkkou želatinu rozpustíme v teplé vodě s medem nebo glukózou. Cukr moučka prosejeme a přidáme připravený sirup s želatinou. Směs dobře zpracujeme. Hmotu přeneseme na kuchyňský vál posypaný cukrem moučka a hněteme, dokud nebude hmota vláčná a nebude se nám lepit na ruce. Pokud hmotu chceme barevnou, odebereme kousek hmoty a přidáme oblíbené barvivo. Já používám barevný gel nebo prášek. Hmotu s barvivem zpracujeme, dokud nebude rovnoměrně barevná. Nakonec hmotu zabalíme do potravinářské folie a uskladníme na suchém a chladném místě, dokud ji nebudeme potřebovat. Fondán na dorty používáme podle naší fantazie při zdobení dortů.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Fondán na dorty

Zpět na recept
Druh jídla
Polevy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena