Recept na perníčky z celozrnné mouky, koření a medu. Tyto perníčky jsou měkké hned po upečení.
2 ks | vejce |
100 g | máslo |
1 lžíce | kakao |
4 lžíce | med |
100 g | cukr moučka |
1 lžička | jedlá soda |
1.5 lžičky | perníkové koření |
300 g | celozrnná hladká mouka |
na potření | |
---|---|
1 ks | bílek |
Máslo necháme změknout. Mouku prosejeme. Na vál nasypeme prosátou celozrnnou mouku, cukr, jedlou sodu, perníkové koření a kakao. Doprostřed uděláme důlek, vlijeme rozklepnutá vejce, med a na kousky nakrájené změklé máslo. Vše zpracujeme v těsto, které zabalíme do folie a necháme do druhého dne odležet. Těsto poté na vále vyválíme na plát a vykrajujeme z něj perníčky různých tvarů. Perníčky klademe na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme 7 - 10 minut. Ještě horké celozrnné perníčky potíráme bílkem, budou se pak krásně lesknout. Celozrnné perníčky uchováváme v uzavíratelné dóze, do které umístíme kousek jablíčka.
Vánoční perníčky na poslední chvíli: 6 receptů na hned měkké perníčky
Pokud se ještě chystáte na poslední sladké vánoční pečení, máme pro vás dobrou zprávu. S těmito recepty na perníčky zazáříte, protože jsou měkké hned po upečení a na slavnostní stůl k ostatnímu cukroví je můžete přidat v mžiku. Se zdobením vám rádi pomohou i děti, kterým tak čekání na Ježíška zpříjemníte.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena