Celozrnné medové perníčky

Recept na perníčky z celozrnné mouky, koření a medu. Tyto perníčky jsou měkké hned po upečení.


5.010x
60 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Mouku prosejeme.

Na vál nasypeme prosátou celozrnnou mouku, cukr, jedlou sodu, perníkové koření a kakao. Doprostřed uděláme důlek, vlijeme rozklepnutá vejce, med a na kousky nakrájené změklé máslo. Vše zpracujeme v těsto, které zabalíme do folie a necháme do druhého dne odležet.

Těsto poté na vále vyválíme na plát a vykrajujeme z něj perníčky různých tvarů. Perníčky klademe na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme 7 - 10 minut.

Ještě horké celozrnné perníčky potíráme bílkem, budou se pak krásně lesknout.

Celozrnné perníčky uchováváme v uzavíratelné dóze, do které umístíme kousek jablíčka.

Recept na linecké těsto krok za krokem

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnné medové perníčky

Zpět na recept