Vánoční hned měkké perníčky

Měkké, křehké a lahodné vánoční perníčky ihned ke zdobení a podávání.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Všechny ingredience vsypeme do mísy a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Zabalíme ho do folie a necháme odpočinout v lednici do druhého dne. Poté vyválíme plát o síle cca 3 - 5 mm, vykrajujeme různé tvary a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou podložkou.

Perníčky pečeme na 150 - 170 °C. Vyndáme z trouby a ještě teplé potíráme rozšlehaným vaječným bílkem.

Po zaschnutí perníčky zdobíme cukrovou polevou, čokoládou apod. Perníčky skladujeme v uzavřené krabici, uchováváme v chladu a suchu.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční hned měkké perníčky

Zpět na recept