těsto | ||
---|---|---|
4 ks | vejce | |
5 lžic | med | |
350 g | cukr moučka | |
100 g | hladká mouka | |
2 lžíce | perníkové koření | |
2 balíčky | kypřicí prášek do perníku |
Připravíme si klasické perníkové těsto - do mísy dáme med, vejce, cukr, perníkové koření a vyšleháme do pěny. Přidáme mouku a hněteme. Vláčné těsto, které hezky drží pohromadě, zabalíme do folie a dáme do lednice odpočinout.
Poté těsto rozválíme na plát silný asi půl centimetru a vykrajujeme různé tvary, v našem případě sněhové vločky nebo hvězdy. Doprostřed naznačíme nožem kroužek - jako místo pro svíčku. Potřeme žloutkem a pečeme do zlatova. Hotové perníčky můžeme zdobit, ale můžeme je nechat i tak. Doprostřed posadíme čajovou svíčku a zabalíme do celofánu. Takto můžeme věnovat jako dárek.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena