Povidlové bochánky

Máte rádi povidla? Toto cukroví bez hory cukru se stane vašim favoritem!


0.00x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme perníková kolečka. V menší misce si smícháme tekuté suroviny, tedy vejce, rozpuštěné máslo (ne horké) a rozpuštěný med (pokud je zcukernatělý, rozpustit také). Ve větší míse si promícháme sypké suroviny, tedy mouku se sodou (případně i práškem do perníku), kakao, moučkový cukr, koření a skořici. Následně misku s tekutými surovinami přelijeme do mísy se sypkými surovinami a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň pár hodin uležet v lednici. Po vytažení z lednice necháme pár minut odstát a vyválíme placku cca 3 - 4 mm silnou (tenší ne) a vykrajujeme kolečka. 

Perníčky dáváme na plech s většími rozestupy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 5-10 minut (podle trouby). 

Povidla dochutíme perníkovým koření, skořicí, pokud jsou velmi kyselá, tak dosladíme moučkovým cukrem.

Pomocí zdobícího sačku (nebo malé lžičky) tvoříme kopečky povidel na vychladlých kolečkách z perníku. Namáčíme v čokoládě a seshora ozdobíme ořechem. 




Povidlové bochánky skladujeme v chladu a suchu.


Vyzkoušejte také recept na úžasné sněhové pusinky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlové bochánky

Zpět na recept