Povidlové bochánky

Máte rádi povidla? Toto cukroví bez hory cukru se stane vašim favoritem!


0.00x
60 min

Ingredience

1 ksvejce
50 gmáslo
1 lžícekakao
2.5 lžícemed
100 gcukr moučka
1 lžičkasoda
250 ghladká mouka
1 lžičkakypřicí prášek do perníku
1 lžičkakoření do perníku

poleva

100 gčokoláda

na ozdobu

ořechy

Postup přípravy

Nejprve si připravíme perníková kolečka. V menší misce si smícháme tekuté suroviny, tedy vejce, rozpuštěné máslo (ne horké) a rozpuštěný med (pokud je zcukernatělý, rozpustit také). Ve větší míse si promícháme sypké suroviny, tedy mouku se sodou (případně i práškem do perníku), kakao, moučkový cukr, koření a skořici. Následně misku s tekutými surovinami přelijeme do mísy se sypkými surovinami a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň pár hodin uležet v lednici. Po vytažení z lednice necháme pár minut odstát a vyválíme placku cca 3 - 4 mm silnou (tenší ne) a vykrajujeme kolečka. Perníčky dáváme na plech s většími rozestupy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 5-10 minut (podle trouby). Povidla dochutíme perníkovým koření, skořicí, pokud jsou velmi kyselá, tak dosladíme moučkovým cukrem. Pomocí zdobícího sačku (nebo malé lžičky) tvoříme kopečky povidel na vychladlých kolečkách z perníku. Namáčíme v čokoládě a seshora ozdobíme ořechem. 

Povidlové bochánky skladujeme v chladu a suchu.

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Povidlové bochánky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena