Cukroví z lineckého těsta nesmí na Vánoce chybět! Jak připravit opravdu dobré linecké těsto, které můžeme vykrajovat, slepovat i namáčet do polevy?
Linecké těsto má sice původ v Rakousku, ale sladká kolečka s marmeládou jsou symbolem i českých Vánoc. Na linecké stačí jen pár surovin, šikovné ruce (či kuchynští pomocníci) a do pár minut máme hotovo.
Pak už je jen na nás, zda si z lineckého těsta vyválíme plát a vykrajujeme nejrůznější tvary, naplníme formičky na linecké košíčky, případně těsto ještě obarvíme kakaem.
Na linecké těsto si připravíme 300 g hladké mouky, 200 g změklého másla (ne margarín), 100 g cukru moučka, 2 menší žloutky a bio citron.
Mouku a cukr prosejeme do mísy.
Z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru. Budeme potřebovat asi 1/2 čajové lžičky.