Hladkou mouku, cukr moučka i vanilkový cukr, prášek do pečiva a jemně mleté madle smícháme v míse. Kůru z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme rovnou do mísy.
Uprostřed směsi uděláme důlek, do něhož rozklepneme vejce. Přidáme plátky změklého másla a rukama vypracujeme hladké těsto. Až se hmota víc spojí, bude jednodušší pracovat na pomoučněném válu. Hotové těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme do ledničky. Ideálně do druhého dne, pokud spěcháme, postačí aspoň hodina.
Dáme si předehřát troubu na 170 °C a odpočaté těsto rozdělíme na několik dílů. Pracovní plochu i váleček poprášíme moukou a vyválíme těsto na plát silný zhruba 3 mm. Vykrajujeme horní i dolní díly lineckého cukroví a rozložíme je na plech s pečicím papírem.
Pečeme 5 - 10 minut do zezlátnutí. Upečené linecké hned stáhněte z horkého plechu, aby nezhnědlo, a nechte vychladnout. Potom slepujeme lineckou směsí, vždy k sobě spodní plnou část a horní s vykrojenou ozdobnou dírkou. Uchováváme v chladu v papírové krabici vyložené ubrouskem.
Slavnostní linecké pečivo podáváme jako neodolatelné cukroví na sváteční stůl.