Linecké těsto

Linecké těsto je velice křehké a používá se především na vánoční cukroví a drobné pečivo při nejrůznějších příležitostech.


3.11486x
25 min
10×

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku, přidáme moučkový a vanilkový cukr, tuk, žloutky, citronovou šťávu a vypracujeme vláčné těsto. Linecké těsto ve tvaru bochánku zabalíme do fólie a necháme ho nejlépe přes noc uležet. Pak z těsta vykrajujeme libovolné tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C do zrůžovění. Při pečení linecké často hlídáme, aby příliš neztmavlo a nespálilo se. Linecké těsto se hodí k pečení cukroví a jiného drobného pečiva.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Linecké těsto

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Rakouská
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena