Linecké těsto

Linecké těsto je velice křehké a používá se především na vánoční cukroví a drobné pečivo při nejrůznějších příležitostech.


3.11486x
25 min
10×

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku, přidáme moučkový a vanilkový cukr, tuk, žloutky, citronovou šťávu a vypracujeme vláčné těsto.

Linecké těsto ve tvaru bochánku zabalíme do fólie a necháme ho nejlépe přes noc uležet.

Pak z těsta vykrajujeme libovolné tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C do zrůžovění. Při pečení linecké často hlídáme, aby příliš neztmavlo a nespálilo se.

Linecké těsto se hodí k pečení cukroví a jiného drobného pečiva.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Linecké těsto

Zpět na recept