Tradiční linecké

Recept na poctivé linecké cukroví, chutná jako od babičky!


5.05x
45 min

Postup přípravy

Do velké mísy prosejeme mouku a mletý cukr, přidáme žloutky, 1 lžíci rumu a přidáme studené máslo.

Ze surovin tvoříme nejprve jakoby drobenku, poté přemístíme na vál a po částech vždy přejedeme kousek těsta směrem od sebe po vále tou částí ruky, kde dlaň přechází do zápěstí. Tím se budou tvořit takové pláty, ze kterých následně vytvoříme celistvé těsto, zabalíme do potravinářské folie a dáme alespoň na několik hodin do lednice.

Těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm, vykrajujeme oblíbené tvary, v každém druhém uděláme ještě nějaký menší výkroj uprostřed menším vykrajovátkem.

Linecké pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem na 175 °C, jakmile začnou růžovět okraje, vyndáme z trouby.

Linecké tvary slepujeme kyselejší marmeládou, skládáme do krabice a dobře uzavřené skladujeme v chladu a suchu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tradiční linecké

Zpět na recept