Linecká vánoční kolečka

Linecké z naší rodinné kuchařky je nejlepší, jaké jsem jedla. Musí být ale z másla a potřené tou nejlepší zavařeninou - nejlépe z vlastní zahrádky. Vánoční recept na výborné křehké pečivo.


4.016x
75 min

Postup přípravy

Hladkou mouku, vanilkový cukr a cukr moučka prosejeme na vál. Část mouky můžeme nahradit velmi jemně umletými mandlemi. Studené máslo nastrouháme na hrubém struhadle do mouky, jemně promícháme a nakonec zaděláme se žloutky. Pro chuť přidáme trochu nastrouhané citronové kůry.

Při zpracování těsta na linecké postupujeme rychle, těsto musí zůstat chladné. Těsto na linecké koláčky necháme alespoň 12 hodin v chladu uležet.

Poté těsto vyválíme na tenký plát, nejlépe mezi dvěma mikrotenovými sáčky a vykrájíme kolečka. Do poloviny z nich vykrojíme otvor. Opět dbáme na to, aby těsto nezteplalo.

Linecká kolečka pečeme asi 3 - 4 minuty při 200 - 220 °C, dokud okraje nezačnou zlátnout. Ještě teplé cukroví pocukrujeme. Spojujeme kvalitní a nejlépe rybízovou zavařeninou.

Linecká vánoční kolečka necháme alespoň 14 dní odležet v chladu a potom podáváme.
user-icon

autor horovska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Linecká vánoční kolečka

Zpět na recept