Velikonoční nádivka s mladými kopřivami

Tuto velikonoční specialitu známe všichni, ať již ji nazýváme nádivkou, sekanou či hlavičkou. Jedno ale musí mít vždy - hrst čerstvých kopřiv. Jaro je tady.


4.117x

Postup přípravy

Zaprvé nakrájíme na kostky Moravské uzené. Pak nakrájíme na menší kostičky rohlíky a zavlažíme je mlékem. Pokud právě máme místo mléka vývar, je to skvělé, protože nádivce dodá intenzivní chuť.

Pak rozdělíme vajíčka na žloutky a bílky. A z bílků ušleháme tuhý sníh. K rohlíkům přidáme žloutky, maso a kopřivy. Propracujeme, nejlépe rukou. Pak stěrkou opatrně zapracujeme bílkový sníh. Až nyní můžeme případně dosolit, protože uzené i rohlíky jsou již přirozeně solené.

Zpracovanou hmotu vyklopíme do pekáče vymaštěného sádlem a rovnoměrně rozhrneme do stran. Troubu předehřejeme na 180 °C a dáme péct na 35 - 45 minut, aby se na povrchu vytvořila opečená kůrčička.
user-icon

autor Hamé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční nádivka s mladými kopřivami

Zpět na recept