Zaprvé nakrájíme na kostky
Moravské uzené. Pak nakrájíme na menší kostičky rohlíky a zavlažíme je mlékem. Pokud právě máme místo mléka vývar, je to skvělé, protože nádivce dodá intenzivní chuť.
Pak rozdělíme vajíčka na žloutky a bílky. A z bílků ušleháme tuhý sníh. K rohlíkům přidáme žloutky, maso a kopřivy. Propracujeme, nejlépe rukou. Pak stěrkou opatrně zapracujeme bílkový sníh. Až nyní můžeme případně dosolit, protože uzené i rohlíky jsou již přirozeně solené.
Zpracovanou hmotu vyklopíme do pekáče vymaštěného sádlem a rovnoměrně rozhrneme do stran. Troubu předehřejeme na 180 °C a dáme péct na 35 - 45 minut, aby se na povrchu vytvořila opečená kůrčička.