Letní zlatavá nádivka z remosky

Výborná nadýchaná nádivka, skvělá k novým bramborám, k dušené zelenině, k masu, ale i jako samostatný pokrm.


0.00x
30 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 lžičkasůl
2 ksvejce
0.5 hrnkustrouhanka
1 hrstpetrželka
1 hrnekmléko
1 špetkakurkuma
1-2 špetkypepř
8 ksstarší rohlík

Postup přípravy

Jeden až dva dny staré rohlíky nakrájíme nebo natrháme do misky, přidáme dvě celá rozklepnutá vejce, pepř, sůl, muškátový květ nebo trochu kurkumy, mléko a jemně nasekanou petrželku. Je-li směs příliš řídká, přidáme rohlík navíc nebo zasypeme trochou strouhanky. Směs dobře promícháme a necháme chvíli stát.

Mezitím rozpálíme remosku, máme-li tu starší, vymažeme ji olejem a vysypeme trochou strouhanky. Nalijeme do ní připravenou směs a dobře ji uhladíme na povrchu. Pečeme cca 20 minut, řídíme se podle zkušeností s vlastní remoskou. Nádivka je po upečení nádherně zlatá a nadýchaná, a i když po vychladnutí obvykle trochu spadne, stále vypadá a chutná skvěle.

Letní zlatavá nádivka z remosky jako příloha vždycky udělá velkou parádu.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Letní zlatavá nádivka z remosky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.