Letní zlatavá nádivka z remosky

Výborná nadýchaná nádivka, skvělá k novým bramborám, k dušené zelenině, k masu, ale i jako samostatný pokrm.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Jeden až dva dny staré rohlíky nakrájíme nebo natrháme do misky, přidáme dvě celá rozklepnutá vejce, pepř, sůl, muškátový květ nebo trochu kurkumy, mléko a jemně nasekanou petrželku. Je-li směs příliš řídká, přidáme rohlík navíc nebo zasypeme trochou strouhanky. Směs dobře promícháme a necháme chvíli stát.

Mezitím rozpálíme remosku, máme-li tu starší, vymažeme ji olejem a vysypeme trochou strouhanky. Nalijeme do ní připravenou směs a dobře ji uhladíme na povrchu. Pečeme cca 20 minut, řídíme se podle zkušeností s vlastní remoskou. Nádivka je po upečení nádherně zlatá a nadýchaná, a i když po vychladnutí obvykle trochu spadne, stále vypadá a chutná skvěle.

Letní zlatavá nádivka z remosky jako příloha vždycky udělá velkou parádu.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Letní zlatavá nádivka z remosky

Zpět na recept