Soutěžní velikonoční beránek z mletého masa

Recept na beránka trochu jinak - z mleté masové směsi s cuketou, petrželkou nebo kopřivami.


5.02x
60 min

Postup přípravy

Kousek slaniny nastrouháme a v míse promícháme s mletým masem, kořením, solí a hořčicí. Malou cuketu očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do směsi společně s vejci, strouhankou na zahuštění a nasekanou petrželkou nebo kopřivami. 

Olejem vymažeme formu beránka, naplníme masovou směsí a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 40 minut. Ze začátku přikryjeme alobalem, ke konci ho sundáme.

Po vychladnutí vyklopíme beránka z mletého masa na talíř a obložíme zeleným salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Soutěžní velikonoční beránek z mletého masa

Zpět na recept