Výborná, a přitom jednoduchá nádivka nejen na Velikonoce.
sůl | |
4 ks | vejce |
1 sklenka | mléko |
1 miska | kopřiva |
4-5 ks | rohlík |
100 g | anglická slanina |
4 ks | vejce natvrdo |
mletý černý pepř | |
300 g | vepřové uzené maso |
Kopřivy očistíme, natrháme a spaříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Maso nakrájíme na kostičky, slaninu na tenké plátky a vejce také na plátky. Do rohlíků přidáme maso, kopřivy a podle chuti směs osolíme a opepříme. Zalijeme 4 rozkvedlanými vejci a promícháme. Chlebíčkovou formu vyloženou pečicím papírem pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny. Naplníme ji polovinou nádivky, poklademe kolečky vajec a zakryjeme zbylou nádivkou. Kopřivovou velikonoční nádivku vložíme do trouby a pečeme ji zvolna asi 45 minut. Upečenou kopřivovou nádivku podáváme s přílohou podle chuti. Kopřivová velikonoční nádivka je dobrá teplá i studená.
Tradiční dobroty na velikonočním stole - velikonoční nádivka a tlačenka nesmí chybět
V dalším díle malého seriálu článků o tradičních českých receptech si připravíme velikonoční pokrm našich babiček - nádivku. Přidáme ještě recept na velikonoční tlačenku. Opět krok za krokem.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
autor Lenčáč
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena