Kopřivová velikonoční nádivka

Výborná, a přitom jednoduchá nádivka nejen na Velikonoce.


3.896x
60 min
11×

Postup přípravy

Kopřivy očistíme, natrháme a spaříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Maso nakrájíme na kostičky, slaninu na tenké plátky a vejce také na plátky.

Do rohlíků přidáme maso, kopřivy a podle chuti směs osolíme a opepříme. Zalijeme 4 rozkvedlanými vejci a promícháme. Chlebíčkovou formu vyloženou pečicím papírem pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny. Naplníme ji polovinou nádivky, poklademe kolečky vajec a zakryjeme zbylou nádivkou.

Kopřivovou velikonoční nádivku vložíme do trouby a pečeme ji zvolna asi 45 minut.

Upečenou kopřivovou nádivku podáváme s přílohou podle chuti. Kopřivová velikonoční nádivka je dobrá teplá i studená.

Další recepty na velikonoční nádivku

user-icon

autor Lenčáč


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kopřivová velikonoční nádivka

Zpět na recept