Velikonoční nádivka se slaninou

Chutný recept na slavnostní náplň.


4.636x
0
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
3 ksvejce
1.5 dlmléko
1 kscibule
sádlo
2 ksrohlík
150 ganglická slanina
mletý černý pepř
3 lžícečerstvá pažitka

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na malé kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Česnek prolisujeme. V mléce rozmícháme žloutky a přelijeme jím nakrájený rohlík. Necháme nasáknout.

Do náplně přidáme pažitku, trochu černého pepře, sůl a česnek. Na sádle zpěníme cibuli s nakrájenou slaninou. Přidáme k ostatnímu a promícháme.

Ze 3 bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do základu nádivky. Velikonoční nádivku dáme do sádlem vymaštěné menší formy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 °C asi 25 - 30 minut.

Velikonoční nádivku se slaninou podáváme s brambory nebo jinou přílohou.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční nádivka se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.