Výborná nádivka, je chutná teplá i studená.
100 g | slanina |
4 ks | vejce |
1 hrst | strouhanka |
1 snítka | petrželka |
0.5 l | mléko |
4 ks | rohlík |
500 g | uzené maso |
1 hrst | mladé kopřivy |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
nové koření | |
muškátový květ | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
2 lžíce | máslo na vymazání formy |
Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nakrájené maso a rohlíky. Mírně osolíme, opepříme, ochutíme utlučeným novým kořením a muškátovým květem. Kopřivy spaříme vařící vodou, spolu s petrželkou nadrobno nasekáme a přidáme do nádivky. Vše důkladně promícháme. Pokud je nádivka ještě řídká, přidáme strouhanku. V opačném případě svlažíme mlékem. Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme plátky slaniny a na ně narovnáme nádivku. Slaninu můžeme rozložit i na povrch. Velikonoční nádivku z uzenin pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?
Kvůli probíhající pandemii koronaviru budou Velikonoce letos určitě trochu jiné než obvykle. Pokud jste zvyklí jezdit o velikonočních svátcích po návštěvách, letos musíte kvůli vládním nařízením počítat s tím, že je všichni strávíme doma a pouze v kruhu nejbližší rodiny. Ale proč se toho bát?
autor Vendulqa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena