Špenátové lasagne s ricottou

Rádi byste využili mladý špenát, který je právě k dostání? Zapečte jej s lasagnemi a připravte tak bezmasý pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.


3.73x
90 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku. Do rozehřátého másla za stálého míchání vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Po minutě neustálého míchání po částech vlijeme mléko a přivedeme k varu. Bešamelovou omáčku ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Vsypeme 50 g strouhaného parmazánu a mícháme, dokud se sýr v omáčce nerozpustí.

Oloupané stroužky česneku nadrobno nasekáme a krátce opečeme na lžíci olivového oleje. K česneku přidáme proprané listy mladého špenátu. Můžeme přikrýt pokličkou a necháme pár minut prohřát, aby špenát změkl, přitom neztratil barvu. Špenát osolíme a necháme chvíli vychladnout. Poté jej nasekáme a promícháme s ricottou.

Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Některé je třeba povařit v osolené vodě, jiné nemusíme upravovat vůbec. Na dno lehce vymazané zapékací mísy rozložíme 3 plátky lasagní, na ně rozetřeme část bešamelu, špenátové směsi a opět rozložíme lasagně. Postupně vrstvíme tak, aby poslední vrstva končila špenátovou náplní.

Povrch posypeme zbylým parmezánem a zapékáme 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Posledních 10 minut pečeme lasagně odkryté, aby povrch lehce zezlátl.

Špenátové lasagne s ricottou necháme chvíli vychladnout a můžeme podávat ozdobené lístky bazalky.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátové lasagne s ricottou

Zpět na recept