Klasický dušený špenát

Recept na českou a zdravou klasiku.


4.5279x
20 min
18×

Ingredience

4-5 stroužkůčesnek
2 lžíceolej
sůl
1-2 ksvejce
450 gšpenát
1 lžícehladká mouka
1 dlsmetana na vaření

Postup přípravy

Z oleje a mouky připravíme světlou zásmažku. Do ní dáme již povolený špenát a mícháme, dokud se nerozpustí. Za stálého mícháme špenát osolíme, přidáme nasekaný česnek a vlijeme rozklepnutá vejce. Nakonec špenát zjemníme smetanou nebo mlékem. Pokud máme špenát řidší, můžeme použít mléka či smetany více. Klasický dušený špenát podáváme s výpečky, moravským vrabcem nebo vepřovým na česneku. Záleží na chuti.

Máme pro vás i další recepty se špenátem

Špenátová sezóna v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete

Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.

Špenátová

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!

Zdravý

user-icon

autor seandurst

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Klasický dušený špenát

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena