Křehký slaný koláč se špenátem může být chutným předkrmem nebo chuťovkou k vínu.
250 g | listové těsto |
3 lžíce | olej na smažení |
1 | vejce na potření |
nádivka | |
---|---|
3 stroužky | česnek |
sůl | |
4 ks | vejce |
1 ks | cibule |
200 ml | zakysaná smetana |
1 špetka | muškátový květ |
200 g | tvrdý sýr |
mletý černý pepř | |
500 g | čerstvý listový špenát |
podle chuti | |
sůl | |
1 lžička | kmín |
Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena