Koláč se špenátem

Křehký slaný koláč se špenátem může být chutným předkrmem nebo chuťovkou k vínu.


4.97x
60 min
1×

Postup přípravy

Špenát důkladně propereme, zbavíme řapíků a rozkrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli nadrobno nakrájíme. Sýr nastrouháme.

Cibuli s česnekem smažíme na oleji, dokud cibule nezesklovatí. Pak přidáme špenát a za stálého promíchávání ho necháme změknout. Odstavíme a po vychladnutí vmícháme ke špenátu nastrouhaný sýr, zakysanou smetanu, vejce, koření a sůl.

Listové těsto rozdělíme na 2 půlky a každou rozválíme na pomoučeném vále do tvaru koláčové formy, ve které koláč budeme péct.

Koláčovou formu vymažeme tukem, přeneseme do ní 1 vyválený plát těsta a vytvarujeme ho podle zvýšených okrajů formy. Pak plát potřeme připravenou náplní, překryjeme druhým plátem z listového těsta.

Koláč potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a trochou soli a pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 30 minut.

Špenátový koláč chutná teplý i vychladlý.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koláč se špenátem

Zpět na recept