Dušené bílé nebo červené zelí

Dobré zelí k pečeným nebo uzeným masům,jako příloha jakékoli knedlíky. Každé zelí vaříme zvlášť.


4.5158x
45 min
38×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Zelní nakrouháme, cibuli nasekáme najemno.

Na tuku osmažíme cibulku a během restování přidáme 3 lžíce cukru. Smažíme, než cukr zkaramelizuje do světle hnědé barvy. Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahustíme jíškou.

Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti osolíme. Do červeného zelí přidáme marmeládu a velice krátce povaříme.

Dušené bílé nebo červené zelí podáváme jako přílohu k masu.
user-icon

autor neligrej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené bílé nebo červené zelí

Zpět na recept