Dušené zelí

Osvědčený recept na úpravu dušeného zelí s jablky.


4.25x
45 min
1×

Postup přípravy

Křimické kysané zelí (žádnou napodobeninu) propereme v cedníku kvůli snížení kyselosti a potom zelí vložíme do kastrolu. Vody přidáme tolik, aby zelí bylo ponořené. Přilijeme bílé víno, přisypeme kmín a začneme dusit.

Jak se zelí postupně ohřívá či třeba už i dusí, tak občas zamícháme a k zelí přistrouháme jablka. Následně přisypeme cukr, promícháme a dále dusíme.

Připravíme si rendlík - ideálně se spodkem oblým jako mísa a tak velký, aby se do něj vešlo všechno zelí. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme. Když začne cibule zlátnout, přidáme mouku a zapražíme. Na zápražku vyklopíme zelí z kastrolu a rozmícháme se zápražkou.

Dušené zelí podáváme podle chuti k různým masům a přílohám.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené zelí

Zpět na recept