Vaření.czReceptyPolévka z uzených kostí a zelí

Polévka z uzených kostí a zelí

Tato polévka podávaná s pečivem dobře zasytí.


3.712x
90 min
3×

Ingredience

3 ksbrambory
2 lžičkymajoránka
1 ksvelká cibule
1 špetkamletý kmín
2 lžičkymletá sladká paprika
250 gkysané zelí
1 kostkabujon
1 kguzené kosti

podle chuti

sůl
feferonka
mletý černý pepř

podle potřeby

sádlo
hladká mouka

Postup přípravy

Uzené kosti vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu doměkka. Kosti necháme vychladnout a potom je obereme. Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme dorůžova na sádle, přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory. Krátce je opečeme a přidáme kmín, papriku, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z kostí. Zelí si dáme vařit zvlášť a vaříme skoro doměkka. Když jsou brambory skoro měkké, tak polévku zahustíme jíškou ze sádla a hladké mouky. Polévku provaříme, přidáme obrané maso a uvařené zelí i s vodou, ve kterém se vařilo. Polévku dochutíme solí, bujonem, pepřem a podle chuti feferonkou nebo pálivou paprikou a majoránkou. Polévku z uzených kostí a zelí podáváme s pečivem.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z uzených kostí a zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena