Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.

9088×

Dušené zelí s brusinkami 

1) Příprava surovin.

Na přípravu zelí si nachystáme: 2 balení červeného kysaného zelí (v sáčku, ne ve sklenici), 1 velkou cibuli, 200 ml červeného vína, 180 g zavařených brusinek ve skleničce, sůl, 5 ks hřebíčku, 2 lžíce sádla, 4 lžíce cukru, 1 větší syrovou bramboru. 

2) Kysané zelí přesuneme z obalu do hrnce, podlijeme červeným vínem, přidáme cukr a hřebíček. Přivedeme k varu a dusíme 15 minut.

3) Mezitím si připravíme sádlo a nakrájíme větší cibuli (může být i bílá) nadrobno.

4) Cibuli pozvolna opékáme na sádle, jakmile začne zlátnout, přidáme cukr a za stálého míchání necháme zlehka zkaramelizovat.

5) Do hrnce se zelím nastrouháme najemno větší syrovou bramboru a přidáme také zkaramelizovanou cibulku. Zelí 5 minut provaříme, poté vmícháme skleničku brusinek, necháme ještě pár minut provařit a odstavíme.

6) Červené zelí s brusinkami podáváme za tepla jako přílohu k masu, skvěle doplní například svatomartinskou husu.

Červené zelí s brusinkami a finanční náročnost

Ingredience na hrnec červeného zelí s brusinkami (cca 6 porcí) nás vyjdou na zhruba 80 Kč.

A jak na přípravu domácích knedlíků? Naučíme vás je také krok za krokem 

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.

Recept

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena