Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány.
Hodnocení
3.6
/ 5 (201x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
21x
Ingredience
2 dkg
cukr
1 špetka
sůl
50 ml
ocet
5 dkg
cibule
10 dkg
sádlo
1 špetka
mletý kmín
2 dkg
hladká mouka
1 kg
bílé hlávkové zelí
2 dl
voda nebo vývar
Postup přípravy
Hlávku zelí zbavíme horních listů a rozčtvrtíme. Košťál vykrojíme a zelí nakrouháme na jemné nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno.
Nakrájené zelí podlijeme vodou nebo vývarem a bez pokličky za občasného míchání dusíme do poloměkka.
V jiném kastrole na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme podušené zelí, kmín, sůl, zaprášíme moukou a dodusíme. Nakonec zelí ochutíme cukrem a octem.
Podáváme jako přílohu k pečeným masům.