Vaření.czReceptyDušené kvašené zelí s jablkem

Dušené kvašené zelí s jablkem

Praktický recept na výbornou přílohu k pečeným masům různého druhu.


2.915x
20 min

Ingredience

1 kscibule
3 lžíceslunečnicový olej
2 lžícehladká mouka
1 ksjablko granny smith
720 mldomácí kvašené zelí

podle chuti

sůl
ocet
cukr krystal
citronová šťáva
celý černý pepř
celý kmín
celé nové koření
celý jalovec

Postup přípravy

Velkou cibuli očistíme a pokrájíme na jemno. Otevřeme 7,2 dl sklenici domácího kvašeného zelí, recept zde. Velké jablko granny smith omyjeme a nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, cibuli orestujeme do zesklovatění, přihodíme celý černý pepř, celé nové koření, celý jalovec a bobkové listy. Krátce orestujeme, přidáme kvašené zelí i se šťávou, posypeme celým kmínem a osolíme. Všechno společně restujeme za stálého míchání do odpaření tekutiny a poté přidáme nastrouhané jablko. Dusíme dohromady, ale kapusta má zůstat al dente. Nakonec směs zasypeme hladkou moukou a restujeme, až se mouka opraží a zelí přiměřeně zahustí. Dušené zelí odstavíme, vypneme plamen, zelí ochutnáme, podle potřeby dochutíme cukrem krystal, případně citronovou šťávou nebo octem, zelí má potom příjemnou sladko-kyselou chuť. Dušené kvašené zelí s jablkem podáváme horké. Jedná se o vynikající přílohu k pečenému masu. Zelí servírujeme s domácím vařeným kynutým knedlíkem a také s pečenými brambory.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené kvašené zelí s jablkem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena