Dušené kvašené zelí s jablkem

Praktický recept na výbornou přílohu k pečeným masům různého druhu.


2.915x
20 min

Postup přípravy

Velkou cibuli očistíme a pokrájíme na jemno. Otevřeme 7,2 dl sklenici domácího kvašeného zelí, recept zde. Velké jablko granny smith omyjeme a nastrouháme.

V hrnci rozehřejeme olej, cibuli orestujeme do zesklovatění, přihodíme celý černý pepř, celé nové koření, celý jalovec a bobkové listy. Krátce orestujeme, přidáme kvašené zelí i se šťávou, posypeme celým kmínem a osolíme.

Všechno společně restujeme za stálého míchání do odpaření tekutiny a poté přidáme nastrouhané jablko. Dusíme dohromady, ale kapusta má zůstat al dente. Nakonec směs zasypeme hladkou moukou a restujeme, až se mouka opraží a zelí přiměřeně zahustí.

Dušené zelí odstavíme, vypneme plamen, zelí ochutnáme, podle potřeby dochutíme cukrem krystal, případně citronovou šťávou nebo octem, zelí má potom příjemnou sladko-kyselou chuť.

Dušené kvašené zelí s jablkem podáváme horké. Jedná se o vynikající přílohu k pečenému masu. Zelí servírujeme s domácím vařeným kynutým knedlíkem a také s pečenými brambory.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené kvašené zelí s jablkem

Zpět na recept