Opékané zelné škubánky

Zbylo vám bílé dušené zelí? Využijte ho při přípravě opékaných škubánků se šunkou.


4.528x
60 min
2×

Ingredience

100 gšunka
700 gbrambory
250 ghrubá mouka

podle chuti

sůl

podle potřeby

sádlo
bílé dušené zelí

Postup přípravy

Zelí připravíme podle receptu Bílé hlávkové zelí dušené. Použijeme jednu třetinu dávky, kterou necháme vychladnout a okapat. Šunku nakrájíme na jemné kratší proužky. Brambory oloupeme, nakrájíme na stejnoměrné kousky, zalijeme vařící vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka. Vodu z části slijeme tak, aby dosahovala přibližně do poloviny výšky brambor. Obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik děr, přisypeme mouku, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni ještě asi 10 minut povaříme. Potom vše rozšťoucháme v hladké těsto, osolíme, vmícháme okapané zelí a šunku. Z hmoty lžící tvoříme noky, které opékáme na sádle dozlatova. Opékané škubánky se zelím a šunkou podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovými saláty. Mohou však být i vhodnou přílohou k pečenému vepřovému masu.

Recept na zelné placky se škvarky krok za krokem

Zelné placky neboli zelňáky či zelníky jsou jihočeskou pochoutkou a připravujeme je z kysaného zelí. Můžeme je smažit na sádle, ale i péci v troubě. V dnešním receptu si ukážeme oba způsoby.

Recept

Klasické i neotřelé recepty s kysaným zelím na každý den

Cenově dostupné a hlavně velmi zdravé kysané zelí je neodmyslitelnou součástí jídelníčku. Naše tělo dokáže prohřát, dodat mu spoustu vitamínů a o stupínek výš posunout naši imunitu. Vybrali jsme pro vás pár skvělých receptů.

Klasické

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Opékané zelné škubánky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena