Opékané zelné škubánky

Zbylo vám bílé dušené zelí? Využijte ho při přípravě opékaných škubánků se šunkou.


4.528x
60 min
2×

Postup přípravy

Zelí připravíme podle receptu Bílé hlávkové zelí dušené. Použijeme jednu třetinu dávky, kterou necháme vychladnout a okapat. Šunku nakrájíme na jemné kratší proužky.

Brambory oloupeme, nakrájíme na stejnoměrné kousky, zalijeme vařící vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka. Vodu z části slijeme tak, aby dosahovala přibližně do poloviny výšky brambor. Obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik děr, přisypeme mouku, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni ještě asi 10 minut povaříme. Potom vše rozšťoucháme v hladké těsto, osolíme, vmícháme okapané zelí a šunku.

Z hmoty lžící tvoříme noky, které opékáme na sádle dozlatova.

Opékané škubánky se zelím a šunkou podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovými saláty. Mohou však být i vhodnou přílohou k pečenému vepřovému masu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opékané zelné škubánky

Zpět na recept