Recept na smažené šišky ze směsi mletého masa, bílého dušeného zelí a uzeniny.
2 ks | vejce |
100 g | špekáčky |
3 lžíce | hladká mouka |
1 hrst | čerstvá petrželka |
500 g | míchané mleté maso |
300 g | bílé dušené zelí |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
trojobal | |
vejce | |
hladká mouka | |
nastrouhaná houska |
Zelí si připravíme podle receptu Bílé hlávkové zelí dušené. Špekáčky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Potom je promícháme s mletým masem, studeným dušeným zelím, vejci, moukou a usekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet. Mokrýma rukama tvoříme ze směsi šišky, které obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Takto připravené šišky zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Zelné šišky s mletým masem a uzeninou výborně chutnají s bramborovou kaší a kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.
Recept na zelné placky se škvarky krok za krokem
Zelné placky neboli zelňáky či zelníky jsou jihočeskou pochoutkou a připravujeme je z kysaného zelí. Můžeme je smažit na sádle, ale i péci v troubě. V dnešním receptu si ukážeme oba způsoby.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena