Zelné šišky s mletým masem

Recept na smažené šišky ze směsi mletého masa, bílého dušeného zelí a uzeniny.


4.730x
60 min

Postup přípravy

Zelí si připravíme podle receptu Bílé hlávkové zelí dušené.

Špekáčky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Potom je promícháme s mletým masem, studeným dušeným zelím, vejci, moukou a usekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.

Mokrýma rukama tvoříme ze směsi šišky, které obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Takto připravené šišky zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova.

Zelné šišky s mletým masem a uzeninou výborně chutnají s bramborovou kaší a kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelné šišky s mletým masem

Zpět na recept