Bosenská sarma

Recept na tradiční jugoslávské jídlo. Místo kapustových listů můžeme použít listy zelné nebo vinné.


5.02x
90 min

Postup přípravy

Listy kapusty spaříme v osolené vroucí vodě, poté je ihned vložíme do ledové vody a necháme odkapat.

V míse smícháme mleté maso, oloupanou cibuli nakrájenou na jemno, sůl, kořenící směs a neuvařenou rýži a vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme trochu perlivé vody. Můžeme přidat pár kapek oleje, ale jen pokud je maso libové.

Masovo-rýžovou směs plníme do kapustových listů a uzavíráme do menších válečků. Klademe je do pekáče a před pečením podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme na 100 °C nebo vaříme na mírném ohni hodinu. Jako variaci můžeme do pekáčku přidat pocukrovaný rajský protlak.

Bosenská sarma nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo pečivem.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bosenská sarma

Zpět na recept