Sarmale se zelím

Recept na výbornou chuťovku.


4.324x
90 min

Ingredience

2 dlkečup
1 kshouska
1 ksvelká cibule
1 balíčekkysané zelí
1 lžičkakoření čubrica
0.5 kgmleté maso (vepřové, hovězí, mix)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

zakysaná smetana

Postup přípravy

Mleté maso, předem namočenou housku, čubricu, sůl a pepř důkladně promícháme. Necháme chvilku odležet. Ze směsi utvoříme šišky. Na dno pekáčku rozprostřeme zhruba polovinu zelí, na něj poklademe masové šišky a pak navrstvíme zbylé zelí. Povrch posypeme rozkrájenou cibulí a zalijeme kečupem. Vše pečeme asi hodinu, aby bylo maso propečené a zelí měkké. Sarmale se zelím podáváme s pečivem. Navrchu je můžeme dochutit trochou zakysané smetany. Pokud máme rádi osmaženou cibuli, dá se dát na hotové jídlo.
user-icon

autor mh

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sarmale se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena