Bulharská sarma

Rychlé jídlo vhodné třeba na sobotní oběd.


3.299x
60 min

Postup přípravy

Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme trochu vychladit.

Zatím si oloupeme cibule a nasekáme je. Polovinu cibule vmícháme do mletého masa. Do mletého masa také vmícháme uvařenou rýži a podle chuti nádivku osolíme a opepříme. Druhou polovinu cibule osmažíme na sádle dozlatova.

Rozložíme si zelné listy a do každého dáme trochu masové nádivky a zabalíme je. Pokud se listy trhají, můžeme je trochu napařit.

Na plechu smícháme smaženou cibuli, kysané zelí, smetanu, malou plechovku protlaku a malou sklenku kečupu. Na vše pak rozložíme masové balíčky. Troubu předehřejeme na 200 °C a bulharkou sarmu pečeme asi 30 minut.

Upečené bulharské sarmy podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bulharská sarma

Zpět na recept