Sarma

Recept na výborné jídlo z koutů Bulharska.


3.410x
90 min

Ingredience

náplň

2 stroužkyčesnek
2 kscibule
2 balíčkyrýže
500 gmíchané mleté maso

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

směs

1 konzervarajčatový protlak
1 baleníkysané zelí
1 kelímeksmetana na vaření

na obalení

1 kshlávkové zelí

Postup přípravy

Rýži uvaříme a necháme lehce vychladnout. Cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme. Masovou náplň vytvoříme smícháním nakrájené cibule, prolisovaného česneku, mletého masa a rýže. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Zelné listy spaříme horkou vodou a rozložíme na linku. Na jednotlivé listy klademe vytvořenou masovou náplň a závitky pevně stočíme. Do hrnce nalijeme trochu oleje, dno zakryjeme kysaným zelím, na které klademe závitky.

Na rozehřátém másle osmažíme rajčatový protlak, smícháme se smetanou a vytvořenou směs vlijeme na zelí, obsah hrnce zalijeme vodou a dusíme cca 1 - 1,5 hodiny podle velikosti závitků.

Sarmu podáváme podle preferencí s vařeným bramborem či pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sarma

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena