Sarmále s rajčaty

Recept na zelné závitky plněné masovou směsí.


4.511x
160 min

Ingredience

100 gslanina
3 stroužkyčesnek
1-2 lžíceolej
sůl
1 ksvejce
petrželka
2 kscibule
6 ksrajče
200 gklobása
1 sklenicevíno
1 hlávkazelí
0.5 šálkuvařená rýže
mletý černý pepř

podle chuti

1 kelímekjogurt
tymián
kopr
celerová nať

náplň

600 gmleté maso

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s petrželkou, pokrájenou cibulí, solí, pepřem, lžičkou saturejky nebo špetkou tymiánu, lžící sekané celerové natě, rýží a vejcem. Dobře prohněteme. Zelnou hlávku rozebereme a listy krátce povaříme ve slané vodě. Silná žebra seřízneme. Do listů dáme náplň a zabalíme malé závitky. Pekáček vytřeme olejem, pokryjeme pokrájenými zbytky zelí, přidáme vrstvu závitků, posypeme rozsekanými cibulemi a česnekem, čtverečky slaniny a kolečky klobásy. Vrstvy opakujeme, navrch dáme nakrájená rajčata, zalijeme vínem nebo vývarem. Povrch přikryjeme několika zelnými listy a sarmále pomalu zapékáme asi hodinu a půl. Před koncem můžeme přelít bílým jogurtem rozšlehaným s koprem. Sarmále s rajčaty podáváme s bílým chlebem nebo rýží.
user-icon

autor Kelley


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sarmále s rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Rumunská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena