Zelné závitky - holubky

Recept na chutné závitky s rýží a mletým masem. Lze připravit dvěma způsoby - dušené v rajské šťávě, nebo závitky zapečené. Papriku na holubky používám uzenou.


4.820x
120 min

Postup přípravy

Hlávku zelí zbavíme košťálu a dáme celou vařit do hrnce s osolenou vodou. Hlávka zelí musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce, hlávku během vaření obrátíme. Vaříme tak dlouho, dokud lupeny nebudou měkké. Uvařenou hlávku zelí necháme vychladnout, rozebereme ji na jednotlivé listy a vyřízneme tvrdé hřbety.

Rýži uvaříme běžným způsobem a dáme stranou. Na pánev nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mleté maso, sůl, koření a vše chvíli opékáme. Když je maso opečené, přidáme k němu uvařenou rýži, jeden rajský protlak a dobře promícháme.

Na připravené zelné listy dáváme masovou směs s rýží a uděláme závitky. Závitky poskládáme do hrnce, pokud chceme mít závitky dušené v rajské šťávě, nebo je naskládáme do hlubšího pekáčku a zapečeme.

V případě, že budeme dělat dušené závitky, přidáme do hrnce cca tři rajské protlaky a vývar, aby byly závitky mírně ponořené. Vaříme je asi 30 minut. Během vaření párkrát zahýbeme hrncem, aby se nám holubky nepřipálily. Pokud budeme dělat zapékané zelné závitky, potřeme je mírně olejem a dáme do trouby zapéct.

Zelné závitky - holubky podáváme s chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelné závitky - holubky

Zpět na recept