Plněné zelné závitky

Recept na zelné závitky plněné vepřovým mletým masem s chutí česneku a dušené v troubě na cibulovém základu.


5.09x
60 min

Ingredience

3 kscibule
2 lžícesádlo
0.3 lžičkydrcený kmín
1 špetkajedlá soda
6 listůbílé hlávkové zelí

náplň

80 gslanina
3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
3-4 lžícestrouhanka
300 gmleté vepřové maso

podle chuti

sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Zelné listy povaříme asi 5 minut v osolené vodě se špetkou jedllé sody. Změklé listy necháme okapat a ztvrdlé stonky odřízneme.

Připravíme si náplň. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a promícháme s mletým masem. Směs osolíme, opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a spojíme vejcem a strouhankou. Náplň necháme asi 20 minut odležet. Pak masovou směs rozdělíme na zelné listy, které svineme do závitků a zajistíme jehlami.

Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a na sádle s drceným kmínem opečeme dozlatova. Cibuli přendáme do pekáčku, poklademe zelnými závitky, podlijeme vodou nebo vývarem a přikryté dusíme v troubě při 180 °C doměkka. Během dušení zelné závitky přeléváme výpekem. Měkké závitky vyjmeme z pekáčku a výpek propasírujeme přes sítko.

Plněné zelné závitky rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné zelné závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká