Zelné placky neboli zelňáky či zelníky jsou jihočeskou pochoutkou a připravujeme je z kysaného zelí. Můžeme je smažit na sádle, ale i péci v troubě. V dnešním receptu si ukážeme oba způsoby.
Na zelné placky si připravíme 500 g kysaného zelí, 500 g hladké mouky, 200 g drobných nebo mletých švarků, 1 vejce, celý kmín, sůl a pepř.
Z něj následně pomocí formičky nebo hrnečku vykrajujeme kolečka a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Za kysané zelí a škvarky dáme 35 Kč. Zbylé suroviny nakoupíme asi za 12 Kč. Dva plechy zelných placek nás vyjdou na pouhých 47 Kč.
Další recepty z kysaného zelí
Fotorecepty krok za krokem pěkně pohromadě najdete zde
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která v chladných dnech skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena