Zelné závitky plněné mletým masem

Recept na zelné závitky, které jsou oblíbeným jídlem nejen u nás, ale i v mnoha jiných zemích. Závitky v tomto receptu jsou plněny mletým vepřovým masem a zalité smetanou.


5.011x
75 min

Postup přípravy

Ze zelí vykrojíme část košťálu a celou hlávku pár minut povaříme ve vodě. Listy tak krásně změknou a půjdou lehce oddělit, aniž by se zbytečně trhaly. Oddělíme 6 listů a seřízneme z nich tvrdý košťál.

Mleté maso smícháme s vejci a nadrobno nakrájenou cibulí. Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a majoránkou. Zelné listy plníme masovou náplní a zavineme. Kraje listů přehneme a klademe do vymazané zapékací mísy. Aby se závitky nerozbalily, pokládáme je přehnutou částí dolů. Na každý závitek položíme plátek másla a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Jakmile začnou závitky zlátnout, přelijeme je smetanou, ve které jsme rozmíchali sladkou i pálivou papriku. Pečeme dalších 15 minut.

Zelné závitky plněné mletým masem podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelné závitky plněné mletým masem

Zpět na recept