Vaření.czReceptyZelné závitky plněné mletým masem

Zelné závitky plněné mletým masem

Recept na zelné závitky, které jsou oblíbeným jídlem nejen u nás, ale i v mnoha jiných zemích. Závitky v tomto receptu jsou plněny mletým vepřovým masem a zalité smetanou.


5.011x
75 min

Ingredience

2 ksvejce
50 gmáslo
1 hlávkazelí
0.5 lžičkymletá sladká paprika
580 gmleté vepřové maso
1 kelímeksmetana na vaření
0.5 lžičkymletá pálivá paprika

podle chuti

sůl
majoránka
tymián
mletý pepř

Postup přípravy

Ze zelí vykrojíme část košťálu a celou hlávku pár minut povaříme ve vodě. Listy tak krásně změknou a půjdou lehce oddělit, aniž by se zbytečně trhaly. Oddělíme 6 listů a seřízneme z nich tvrdý košťál. Mleté maso smícháme s vejci a nadrobno nakrájenou cibulí. Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a majoránkou. Zelné listy plníme masovou náplní a zavineme. Kraje listů přehneme a klademe do vymazané zapékací mísy. Aby se závitky nerozbalily, pokládáme je přehnutou částí dolů. Na každý závitek položíme plátek másla a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Jakmile začnou závitky zlátnout, přelijeme je smetanou, ve které jsme rozmíchali sladkou i pálivou papriku. Pečeme dalších 15 minut. Zelné závitky plněné mletým masem podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Hanka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelné závitky plněné mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena