Plněné bramborové knedlíky se zelím

Exkluzivní bramborové knedlíky plněné kostičkami uzeného masa s cibulkou. Skvělou přílohou je samozřejmě dušené červené zelí.


3.813x
45 min

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme nastrouháme střídavě nahrubo i na jemno a vymačkáme z nich vodu. Vařené brambory nastrouháme najemno. Brambory smícháme, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta tvarujeme asi 8 stejně velkých placiček.

Kysané zelí propláchneme studenou vodou. V hrnci rozpálíme olej, a jemně nasekanou cibuli osmahneme. Přisypeme zelí, kmín, sůl, ocet a přilijeme trochu vody. Za občasného promíchání dusíme zelí téměř doměkka. Směs zelí zaprášíme moukou, podlijeme červeným vínem, dochutíme solí, octem, pepřem a cukrem a dodusíme doměkka.

Na pánvi rozpustíme trochu sádla, orestujeme na něm cibulku a přidáme uzené maso, které lehce opečeme a necháme zchladnout.

Placičky bramborového těsta plníme směsí masa a cibulky, dobře zabalíme a uvaříme v osolené vodě. Po vyjmutí bramborové knedlíky rozkrojíme, přidáme dušené zelí a ozdobíme například orestovanou cibulkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné bramborové knedlíky se zelím

Zpět na recept