Bramborové knedlíky od babičky

Recept na jednoduché a výborné bramborové knedlíky, které můžete dát i do mrazničky. Dají se použít jako vynikající příloha k masu, špenátu, zelí.


4.5263x
30 min
26×

Postup přípravy

Uvaříme brambory ve slupce (nejlépe 1 den předem). Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce. Vše prohněteme rukama a pořádně propracujeme. Když je těsto pořádně zpracované, uválíme z něj válečky - knedlíky. Mně většinou vyjdou 3 knedlíky. Nakonec si postavíme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Do této vařící vody ponoříme knedlíky a vaříme je 10 - 12 minut. Já osobně vařím knedlíky 6 minut na jedné straně a pak je otáčím. Po vyjmutí z vody hotové knedlíky propícháme špejlí, aby se nesrazily. Na krájení knedlíků se mi nejvíce osvědčila zubní nit. Bramborové knedlíky od babičky podáváme jako vynikající přílohu k masu, špenátu nebo zelí.


Dalších přes 40 receptů na bramborové knedlíky


 


Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši


Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.


Nejlepší


 


Domácí bramborové knedlíky plněné uzeným masem krok za krokem


Připravíme si knedlíky z bramborového těsta, plněné uzeným masem a skvělým zelím s nastrouhanými jablky. Krok za krokem se naučíme velmi jednoduché bramborové těsto, které je bez předvařování a strouhání brambor, tedy velmi rychlé a zvládne ho opravdu každý.


Domácí

user-icon

autor Lusy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové knedlíky od babičky

Zpět na recept