Domácí bramborové knedlíky s houskou

Bramborové knedlíky s houskou, bylinkami a česnekem podáváme především k pečeným masům, drůbeži na česneku a dušenému špenátu.


4.554x
45 min
4×

Ingredience

1 stroužekčesnek
5 lžicolej
2 ksvejce
1 lžíceocet
2 ksrohlík
1 hrstčerstvá petrželka
750 gbrambory vařené ve slupce
400-450 gdětská krupička

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Česnek prolisujeme. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Petrželku jemně usekáme.

Na oleji necháme zpěnit česnek, potom vmícháme kostičky rohlíků, krátce orestujeme a necháme vychladnout.

Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce, petrželku a orestované kostičky rohlíků. Postupně přidáváme krupičku, až vznine středně tuhé těsto, ze kterého utvoříme tři stejné válečky o průměru 6 - 7 cm. Takto připravené bramborové knedlíky vaříme v osolené a octem okyselené vodě 20 - 25 minut.

Uvařené bramborové knedlíky s houskou ihned nakrájíme a podáváme k pečené vepřové na česneku, ale klidně i samostatně k dušenému špenátu.

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí bramborové knedlíky s houskou

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.