Bramborové knedlíky plněné cibulovým zelím

Vyzkoušejte recept na domácí knedlíky z bramborového těsta plněné cibulovým zelím. Pokrm je vhodný jako příloha, ale chutná i samostatně s čerstvou zeleninou a uzenými škvarky.


4.210x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme cibulové zelí. Cibuli oloupeme. Půl kila cibule nakrájíme na plátky a ve větším množství vroucí vody povaříme asi 4 minuty. Pak cibuli scedíme a necháme okapat. Zbývajících 100 g cibule nakrájíme na drobné kostičky, které na sádle zvolna orestujeme do zlatova. K tomuto základu vmícháme okapanou povařenou cibuli, drcený kmín a sůl. Za stálého míchání zvolna opékáme, dokud nebude cibule měkká, ale nesmí být rozvařená a zkašovatět. Podle chuti cibulové zelí osladíme, okyselíme a necháme vychladnout.

Připravíme si bramborové těsto. Předem uvařené a vychladlé brambory ve slupce oloupeme a jemně nastrouháme. Spolu s hrubou moukou, krupičkou, solamylem , vejcem, solí a změklým máslem vypracujeme bramborové těsto. Z těsta tvoříme kulaté knedlíky, které plníme cibulovým zelím.

Bramborové knedlíky plněné cibulovým zelím zvolna vaříme 8 - 12 minut (záleží na velikosti knedlíků). Uvařené knedlíky vyjmeme a ihned propíchneme vidličkou.

Bramborové knedlíky plněné cibulovým zelím podáváme jako přílohu k pečenému vepřovému masu a drůbeži.

Vegetariáni použijí v receptu místo sádla jiný druh tuku (olej, máslo).
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové knedlíky plněné cibulovým zelím

Zpět na recept