Vaření.czMagazínSvatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem

Svatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem

Svatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem

Svatomartinské slavnosti jsou vlastně takovou generálkou na Vánoce. A každý rok se na ně těší čím dál více lidí. Voňavá pečená husa s křupavou kůrčičkou, nadýchané knedlíky na vícero způsobů a výborné domácí zelí. Když k tomu přidáte ještě husí kaldoun, paštiku a jako sladkou tečku svatomartinské rohlíčky nebo posvícenské koblihy, budete na opěvovanou gastronomickou událost dlouho vzpomínat.

83650×

Svatomartinské MENU a nákupní seznam: Na co nezapomenout?

Svátek svatého Martina by měl být stejně jako Vánoce hlavně o rodinném setkání. Tradiční svatomartinská hostina se jinak ani vychutnat nedá. Vypečená husička a další svatomartinské pochoutky jsou v tomto období každoročně sázkou na jistotu.

Svatomartinské

 

Husa dozlatova pečená a domácí knedlíky podle těch nejlepších receptů

Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?

Správně pečená husa však není vůbec nijak složitá záležitost. Má kromě jiných jedno velice důležité pravidlo, které se nevyplatí obcházet. Husa by se měla péct tak dlouho, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla, ale přitom ne zase příliš dlouho, aby se nevysušila. Co tedy vlastně dodržovat a na co se zaměřit, aby svatomartinská husa byla nejen na pohled dokonalou ozdobou sváteční tabule, ale taky pochoutkou, na kterou dlouho nezapomenete?

Svatomartinská

 

Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?

Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?

Knedlíky

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na báječnou hostinu

Přichází jedna z gastronomicky opěvovaných událostí - svatomartinské slavnosti, které neodmyslitelně patří k svátku svatého Martina. 11. listopad symbolizuje konec podzimu a příchod zimy, ale také bujaré veselí, popíjení mladého vína a pojídání slavnostních pokrmů v čele s tradiční svatomartinskou pečenou husou. Máme pro vás ty nejlepší recepty, se kterými zabodujete!

Svatomartinské

Husa versus kachna: I na kachně si skvěle pochutnáte!

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.

Recept

 

K oslavám sv. Martina nesmí chybět mladé víno!

Svatomartinská vína - připijte si mladým vínem z podzimní sklizně

Pranostiky: "Na svatého Martina nejlepší je husina, pohleď na hruď i na kosti, poznáš, jaká zima se přihostí.", nebo "Na svatého Martina jiskra do vína.", jsou přesným obrazem svátku mladého vína a s ním spojené i bohaté hostiny. Připijte si letos mladým vínem i Vy!

Svatomartinská

 

Recepty, které ke slavnostní hostině sv. Martina nepřehlédněte

Polévka kaldoun

(doba přípravy 45 min)

Polévka

Kachní paštika v křupavé krustičce

(doba přípravy 90 min)

Kachní

Červené zelí s brusinkami

(doba přípravy 30 min)

Červené

Svatomartinské rohlíčky s tvarohem

(doba přípravy 60 min)

Svatomartinské

Bavorské posvícenské koblihy

(doba přípravy 90 min)

Bavorské 

Úvodní foto: Shutterstock.com

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena