1 ks | cibule | |
1 ks | mrkev | |
1 ks | řapíkatý celer | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
bobkový list | ||
nové koření | ||
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
petrželka | ||
podle potřeby | ||
světlá jíška | ||
polévkové nudle | ||
drůbeží drůbky | ||
kosti a odřezky z drůbeže |
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?
Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?
Správně pečená husa však není vůbec nijak složitá záležitost. Má kromě jiných jedno velice důležité pravidlo, které se nevyplatí obcházet. Husa by se měla péct tak dlouho, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla, ale přitom ne zase příliš dlouho, aby se nevysušila. Co tedy vlastně dodržovat a na co se zaměřit, aby svatomartinská husa byla nejen na pohled dokonalou ozdobou sváteční tabule, ale taky pochoutkou, na kterou dlouho nezapomenete?
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena