Kaldoun s kachním masem

Recept na hustou kachní polévku se zeleninou a širokými nudlemi.


4.636x
90 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
3 lžícemáslo
1 kscibule
3 lžícemouka
1 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
150 gširoké nudle
800-1000 mldrůbeží vývar
10 kuličekcelý černý pepř
500 gkachní droby a kosti
300 gvařené kachní maso

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
citronová šťáva
mletý černý pepř
cayenský pepř

Postup přípravy

Z kachních drobů a kostí, koření, celeru, mrkve, petržele, cibule a česneku si připravíme drůbeží vývar. Zeleninu před použitím samozřejmě očistíme. Hotový vývar scedíme a droby i zeleninu nakrájíme na kousky. Zbytky vařeného nebo pečeného kachního masa také nakrájíme na kousky. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, zakapeme olejem a odložíme stranou.

Z jíšky a másla si připravíme světlou jíšku, kterou postupně naředíme kachním vývarem. Povaříme asi 40 minut. Do husté polévky vložíme mrkev, nakrájené maso a droby, vše společně prohřejeme. Nakonec podle potřeby polévku dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí a muškátovým oříškem.

Ohřáté nudle rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou, posypeme petrželkou a podáváme. Podle chuti můžeme do kaldouna s kachním masem vmíchat i okapaný sterilovaný hrášek.

Kaldoun s kachním masem nám může nahradit i hlavní chod, polévka je hodně sytá.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kaldoun s kachním masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.