Husí kaldoun s květákem a knedlíčky

Recept na sytou polévku z husího masa a drobů s květákem a jemnými máslovými knedlíčky, kterou můžeme servírovat i jako hlavní chod.


0.00x
150 min

Postup přípravy

Husí skelet s křídly, krkem a drůbky omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme sůl a koření (celý pepř, nové koření a 1 bobkový list), cibuli a česnek a očištěnou mrkev, celer a petržel. Vše přivedeme k varu a zvolna vaříme při 90°C  asi 1,5 hodiny. Vzniklý vývar slijeme a maso obereme.

Mezitím si z mouky a másla přiravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Květák očistíme a rozebereme na růžičky.

Slitý vývar přivedeme k varu, vložíme květák a vše zahustíme jíškou. Přidáme 1 bobkový list a vše zvolna povaříme asi 20 minut. Poté do polévky vložíme obrané kousky masa, ochutíme špetkou muškátového oříšku a podle potřeby osolíme a opepříme a vše ještě asi minutu povaříme.

Než se polévka uvaří, připravíme si podle receptu Jemné máslové knedlíčky do polévky.

Odpalované jemné máslové knedlíčky rozdělíme do talířů, přelijeme husim kaldounem s květákem, ozdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husí kaldoun s květákem a knedlíčky

Zpět na recept